SelfPay atrage 3 milioane euro printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de BT Capital Partners

Zebrapay S.A., compania care operează reţeaua de Staţii de Plată SelfPay, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadență în 2026 și la o dobândă de 5,5%. Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) de la Bursa de Valori București. SelfPay este primul business de fintech care listează obligațiuni pe piata AeRO a BVB.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar și Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligațiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori şi investitorilor calificaţi. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, atrăgând în total 3 milioane euro la o dobândă de 5,5%, reprezentând unul din cele mai mici costuri de finanţare obţinute la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris 99 de investitori, atât persoane fizice, cât și investitori calificaţi.

Adrian Badea, Directorul General şi Administratorul SelfPay, afirmă: “Parteneriatul cu BT Capital Partners și rezultatele obținute ne dau și mai multă încredere în viziunea noastră de a deveni un jucător complet în industria fintech națională și internațională. Avem astăzi toate instrumentele și susținerea necesare pentru a continua expansiunea accelerată bazată pe extinderea rețelei de Stații de Plată și inovaţie în soluții de payment.

“Ne bucurăm să fim alături de SelfPay în acest prim pas pe piaţa de capital, care le asigură finanţarea necesară pentru implementarea planurilor ambiţioase de dezvoltare şi le mulţumim pentru încrederea acordată. Prin această emisiune de obligaţiuni, BT Capital Partners continuă misiunea de a oferi investitorilor acces la noi oportunităţi de investiţii şi expunere la noi sectoare de activitate, cât şi de a asista companiile româneşti în atragerea de finanţare pentru a susţine planurile de dezvoltare”, declară  Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

Echipa de proiect a BT Capital Partners a fost formată din Daniela Secară (Director General), Nina Pîrvu (Managing Director Investment Banking & Capital Markets), Bogdan Baldovin şi Şerban Dumitrescu (Associate).

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori București. SelfPay își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul PAY26E.

Fondurile obținute din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea reţelei de Staţii de Plată la nivel naţional şi internaţional, primele ţări vizate fiind: Italia, Spania, Franta şi Irlanda, cât şi pentru dezvoltarea unei aplicaţii mobile.

Fondată în 2009, compania îşi desfăşoară activitatea în industria de self-service prin intermediul unei reţele de Staţii de Plată care oferă clienţilor posibilitatea de a plăti o gamă variată de produse şi servicii (inclusiv cele mai uzuale, precum utilităţi, televiziune, internet, telefonie, taxe şi impozite), atât cu numerar, cât şi prin metode de plată electronice. În prezent, SelfPay dispune de cea mai mare reţea de terminale de tip self-service din România, având peste 5.700 de Staţii de Plată, amplasate în peste 1.000 de localităţi de pe întreg teritoriul ţării. Prin această reţea de Staţii de Plată, Compania pune la dispoziţia clienţilor săi mai mult de 200 de servicii, precum: plata facturilor, plata rovinietei, plata ratelor la credite, plata întreţinerii, plata tarifului pentru eliberarea paşaportului, a permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare, reîncarcarea electronică a cartelelor de telefon mobil, plata taxelor şi impozitelor, plata serviciilor sau a produselor cumpărate online, moneda electronică, jocuri, donaţii, bilete la spectacole, bilete Loto şi multe altele.

BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al Oaklins, cea mai importantă alianţă internaţională de specialişti în fuziuni şi achiziţii  și cel mai mare broker de retail din piața de capital din România. BT Capital Partners oferă servicii de asistență pentru atragerea de investitori prin piaţa de capital, servicii de brokeraj, consultanță pentru fuziuni și achiziții, structurarea schemelor de finanțare complexe, cercetare de piață și consultanță pentru management strategic. www.btcapitalpartners.ro