Rețeaua de Stații de Plată SelfPay s-a extins cu 1.400 de noi unități în 6 luni și a început extinderea pe piețele europene, fiind deja prezentă în Irlanda. Urmează Franța, Italia și Spania și alte țări din regiune

  • Pentru compania Zebrapay, dezvoltator al soluțiilor de plată SelfPay, 2022 este anul consolidării afacerii în România, dar și al expansiunii internaționale și al lansării aplicației mobile SelfPay Now
  • Cifra de afaceri a companiei a urcat de la aproape 60 mil. lei la peste 70 mil. lei, reprezentând un avans de 17,5%, în primul semestru din 2022, față de aceeași perioadă din 2021
  • Astăzi rețeaua SelfPay are 8.200 de Stații de Plată, în vreme ce la finalul S1 2022 depășea 7.700 de unităţi
  • În luna iunie, compania s-a lansat pe piața din Irlanda: primele 65 de Stații de Plată sunt deja operaționale în această țară. În perioada imediat următoare vor fi deschise operațiunile din Franța, Italia și Spania
  • Investițiile masive din primul semestru din 2022 au fost direcționate către extinderea reţelei de Staţii de Plată, către dezvoltarea platformei software proprii și a aplicației mobile lansate în primul trimestru al anului

 București, 29 septembrie 2022. Compania Zebrapay, dezvoltator al soluțiilor SelfPay și al celei mai mari rețele de Stații de Plată de tip self-service din România, raportează la jumătatea anului un număr de tranzacții cu 20% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, la un volum al plăților cu 27% mai mare.

În primul semestru din 2022, veniturile SelfPay au crescut cu circa 18%, ca urmare a strategiei de diversificare și dezvoltare a portofoliului de servicii oferite utilizatorilor Stațiilor de Plată, nu mai puțin de 220 de servicii fiind astăzi accesibile prin acestea. Pe de altă parte, avansul veniturilor companiei se datorează și extinderii rețelei naționale de Stații de Plată, numărul acestora crescând până la 7.700 la finalul primului semestru din 2022 (o creștere cu 22% față de sfârșitul anului trecut).

Astfel, SelfPay este în prezent lider de piață după numărul total de terminale self-service, cu o cotă de aproximativ 70%. În luna septembrie a acestui an, rețeaua a ajuns deja la un număr de 8.200 de Stații de Plată.

Dezvoltarea și consolidarea la nivel local sunt completate de lansarea pe piețe din afara țării: astfel, în luna iunie Stațiile de Plată SelfPay și-au făcut intrarea pe piața din Irlanda, unde rețeaua numără deja 65 de unități și continuă creșterea, în perioada următoare compania urmând a-și lansa operațiunile în Franța, Italia și Spania, precum și în alte țări din regiune.

Primul trimestru al acestui an marchează și lansarea aplicației mobile SelfPay Now în România, care oferă funcționalitatea Cash Deposit, unică în Europa, prin care utilizatorii pot alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la bancă. La 6 luni de la lansare, peste 50.000 de conturi au fost create de utilizatorii aplicației, în luna septembrie SelfPay Now ajungând să dețină peste 1% din piață ca număr de tranzacții de depunere de numerar pe card, conform cifrelor Băncii Naționale a României.

Pentru finanțarea acestor proiecte, anul trecut compania a emis obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro și a accesat un credit de investiții în valoare de 1,2 milioane de euro, în 2022 fiind contractate credite de investiții în valoare de 4 milioane de euro. Investițiile masive din primul semestru din 2022 au fost direcționate mai ales în extinderea reţelei de Staţii de Plată şi către dezvoltarea platformei software proprii și a aplicației mobile.

„Anul 2022 aduce rezultate pozitive, peste prognozele din planul de afaceri al companiei și în linie cu evoluția din ultimii ani. Primele 6 luni ale anului au fost caracterizate, în principal, de eforturile companiei de creștere și eficientizare a rețelei naționale de Stații de Plată și de implementarea de noi servicii cu valoare adăugată pentru clienții noștri. Rezultatele de până acum, precum și evoluția proiectelor în desfășurare ne dau certitudinea că anul 2022 ne va arăta o creștere a businessului reflectată și în rezultatele financiare”, spune Adrian Badea, CEO Zebrapay.

***

Despre SelfPay

SelfPay deține cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, cu peste 8.200 de Stații de Plată și mai bine de 220 de servicii disponibile. Stațiile de Plată SelfPay pot fi găsite în marile rețele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, piețe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale băncilor partenere, dar și în primării și alte instituții publice, și sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care aceste unități sunt deschise. Anul trecut, Zebrapay S.A a făcut primul pas la Bursa de Valori București: obligațiunile Zebrapay în valoare de 3 milioane de euro, emise în cadrul unui plasament privat, au fost listate și susțin dezvoltarea rețelei de Stații de Plată la nivel național și internațional. Rețeaua internațională a fost lansată în luna iunie 2022 în Irlanda, unde numără deja 65 de unități, urmând ca extinderea să continue în Franța, Italia și Spania și în alte țări din regiune. SelfPay, membru al Asociației Române de Fintech, a lansat în primul trimestru din 2022, aplicația mobilă SelfPay Now cu funcționalitatea Cash Deposit, unică în Europa, prin care utilizatorii pot alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la bancă.