Raportul semestrial conform reglementarilor A.S.F. nr.5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

Dragi investitori,

Revenim catre dumneavoastra cu informatii relevante cu privire la evolutia ZEBRAPAY SA, in acord cu parteneriatul de incredere initiat in primul semestru al acestui an.

Prima jumatate a anului aduce rezultate pozitive, in linie cu planul de afaceri al companiei si cu evolutia din ultimii ani. Aceasta perioada a fost caracterizata, in principal, de eforturile companiei de crestere si eficientizare a retelei nationale de Statii de Plata si de implementarea de noi serviicii cu valoarea adaugata pentru clientii nostri. In acelasi timp, ne-am concentrat eforturile catre proiectul de dezvoltare a Mobile Wallet-ului precum si asupra initiativei de extindere internationala. Pentru finantarea acestor proiecte compania a emis obligatiuni in valoare de 3 milioane EUR in al doilea trimestru al anului curent.

Numarul de tranzactii procesate a crescut cu 50% in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar indicatorul EBITDA reflecta efectele financiare ale optimizarii retelei de Statii de Plata si ale noilor servicii, atingand in primul semestru al anului 2021 nivelul de 4,6 milioane RON, in crestere cu 72% fata perioada similara a anului trecut.

In vederea realizarii proiectul de extindere internationala, compania a angajat inca din trimestrul al II-lea experti in business development in Irlanda si Spania. In paralel, au fost demarate si procedurile legale si de analiza de piata pentru a pregati lansarea activitatii si in aceste tari.

Mobile Wallet-ul dezvoltat de companie este in faza de testare finala, aceasta urmand a fi pusa la dispozitia publicului larg in ultimul trimestru al acestui an.

In ceea ce priveste reteaua nationala de Statii de Plata, eforturile sunt concentrate in al doilea semestru pe cresterea retelei administrate de angajatii proprii, instalarea de Statii de Plata in doua mari retele nationale, la un retailer international precum si intr-o retea importanta de benzinarii. In ceea ce priveste serviciile disponibile la Statiile de Plata, eforturile sunt alocate catre noi parteneriate pentru incasarea taxelor si impozitelor, care vor duce la eliminarea cozilor de la ghiseele autoritatilor publice si, in acelasi timp, vor aduce un numar semnificativ de tranzactii suplimentare in reteaua de Statii de Plata.

Rezultatele de pana acum, precum si evolutia proiectelor in desfasurare ne dau certitudinea ca finalul de an ne va arata o crestere a business-ului reflectata si in rezultatele financiare.

Raportul semestrial conform reglementarilor A.S.F. nr.5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata poate fi consultat aici.

 

Adrian-Daniel Badea

CEO, ZEBRAPAY SA