Plătește taxa pentru pașaport la orice Stație de Plată SelfPay

 

Plata taxei pentru paşaport a devenit acum mai simplă că niciodată!

 

Pregătește-ți toate actele necesare, mergi la cea mai apropiată Staţie de Plată SelfPay și plătește-ți taxa pentru elibrarea pașaportului, fără cozi și fără să intri în contact cu alte persoane! Păstrează chitanța lângă celelalte acte pentru pașaport, pentru că reprezintă dovada de plată. Cuantumul taxei este de 258 de lei în cazul paşapoartelor electronice pentru adulţi, respectiv 234 de lei în cazul paşapoartelor pentru copii sau 96 de lei în cazul paşapoartelor simple temporare.

 

 

Instrucțiuni pentru plata taxei pentru pașaport la Stația de Plată SelfPay

Pasul 1 – Selectează categoria Impozite și Taxe din ecranul principal Pasul 2 – Selectează butonul Taxă Pașaport Pasul 3 – Din lista de opțiuni, selectează tipul de pașaport dorit
Pasul 4 – Selectează dacă dorești să achiți pașaportul propriu sau al unei alte persoane Pasul 5 – Completează câmpurile cu detaliile personale de identificare Pasul 6 – Plătește prin orice metodă de plată îți este la îndemână

 

 

Bine de știut:

  • Cetățenii români pot călători în țările membre UE doar cu actul de identitate, însă, pentru a ieși din spațiul european este nevoie de pașaport. În prezent, obținerea documentului de călătorie – fie că este vorba de pașaport simplu electronic sau de pașaport simplu temporar, nu mai este deloc complicată: pregătești actele necesare pentru eliberarea pașaportului, îți plăteșți taxele de pașaport la Stația de Plată SelfPay de lângă tine, îți faci programare online și eviți, astfel, timpul pierdut așteptând la coadă.
  • Pentru a obține documentul de călătorie, este important de știut că sunt mai multe tipuri de pașaport:
    • Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 10 de zile lucrătoare. Valabilitatea paşaportului electronic este: 3 ani pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, 5 ani pentru minorii cu vârsta între 12 ani şi 18 ani, şi 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.
    • Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare.
  • Taxa pentru pașaportul electronic este de 258 de lei pentru persoane care au peste 12 ani.
  • Taxa pentru pașaportul electronic este de 234 de lei pentru minori cu vârstă de până la 12 ani.
  • Taxa pentru pentru pașaportul simplu temporar este de  96 lei – indiferent de vârstă.
  • Paşaportul simplu electronic nu se eliberează în regim de urgenţă. Poţi solicita eliberarea imediată a unui titlu de călătorie cu care te poţi deplasa în ţara unde vei obţine şi paşaportul simplu electronic. De asemenea, poţi opta, pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar.

Așadar, eliberarea unui pașaport simplu electronic sau a unui pașaport simplu temporar, este un proces relativ simplu. Plăteșți taxa de pașaport la cea mai apropiată Statie de Plata SelfPay, depui o serie de documente la serviciul public de pașapoarte din orașul tău, aștepți câteva zile în funcție de tipul de pașaport pe care l-ai solicitat, după care îl ridici din același loc de unde ai depus actele.

Plata taxelor pentru pașaportul simplu electronic și pentru pașaportul  simplu temporar poate fi făcută într-un mod simplu, sigur și rapid la oricare Staţie de Plată SelfPay dintre cele peste 6.500 de pe teritoriul României.