Numărul de tranzacții procesate de SelfPay a crescut cu 24% în anul 2023 comparativ cu anul precedent

Anul 2023 aduce rezultate excelente, in concordanta cu rezultatele prognozate in planul de afaceri al companiei si in linie cu evolutia din ultimii ani. Aceasta perioada a fost caracterizata, in principal, de eforturile companiei de crestere si eficientizare a retelei nationale de Statii de Plata si de implementarea de noi serviicii cu valoare adaugata pentru clientii nostri. In acelasi timp, ne-am concentrat eforturile catre dezvoltarea aplicatiei mobile „SelfPay Now” si cresterea popularitatii acesteia, precum si asupra initiativei de extindere internationala. Finantarile obtinute de pe piata de capital si de la banci in perioada 2021-2023 au contribuit decisiv la traiectoria pozitiva a companiei.

Numarul de tranzactii procesate a crescut cu 24% in anul 2023 comparativ cu anul trecut, iar indicatorul EBITDA reflecta efectele financiare ale extinderii retelei de Statii de Plata si ale noilor servicii, avand o crestere cu 124% fata de anul 2022.

In ceea ce priveste reteaua nationala de Statii de Plata SelfPay, eforturile au fost concentrate in 2023 pe extinderea si eficientizarea retelei administrate de angajatii proprii, in principal in magazine de proximitate. In ceea ce priveste serviciile disponibile la Statiile de Plata, eforturile sunt alocate catre noi parteneriate pentru incasarea taxelor si impozitelor, care vor duce la eliminarea cozilor de la ghiseele autoritatilor publice si, in acelasi timp, vor aduce un numar semnificativ de tranzactii suplimentare in reteaua de Statii de Plata.

Mobile Wallet-ul „SelfPay Now” dezvoltat de companie este pus la dispozitia publicului larg inca din luna Februarie 2022, iar rezultatele obtinute pana in prezent sunt foarte promitatoare, numarul de utilizatori inrolati fiind de peste 350,000 la finalul lunii Martie 2024.

In luna iunie 2022 au fost lansate operatiunile in Irlanda, iar in ultimul trimestru au fost lansate operatiunile si in Franta cu un partener local. De asemenea sunt discutii avansate pentru alte tari europene si nu numai.

Rezultatele de pana acum, precum si evolutia proiectelor in desfasurare ne dau certitudinea ca anul 2024 ne va arata o crestere a business-ului local si international, cu o evolutie excelenta a rezultatelor financiare.

Mai multe detalii sunt disponibile in Raportul pentru anul 2023 auditat, pregatit in conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 5/2018 al Autoritatii de Supraveghere Financiara(“ASF”) privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, care poate fi accesat de aici.